Nieuw bestuur corsoclub Maas&Waal

Wisseling van de wacht bij het bestuur van Corsoclub Maas & Waal


Van Links naar Rechts: Aart van Gelderen, Renate Baas, Antoinette Verkerk en Ester Taman.

Per 2020 hebben Aart van Gelderen en Antoinette Verkerk hun ‘bestuursstokje’ overgedragen aan 2 nieuwe kandidaten. Op de werkvloer en als lid zullen zij zeker nog hun bijdragen leveren en achter de schermen de nieuwe bestuursleden ondersteunen.

Aart was vanaf de oprichting van de club in 2009 actief als voorzitter van de vereniging en werd sinds 2012 bijgestaan door Antoinette, zij voerde het secretariaat van de club uit.

Renate Baas-van Eck zal de nieuwe voorzitter worden van de Corsoclub Maas & Waal, nadat zij gestopt is als voorzitter van Kulturhus D’n Dulper te Boven-Leeuwen. Renate draagt graag een steentje bij aan een leuke werk en woonomgeving, ze is makelaar op haar eigen Makelaars-, & Assurantiekantoor, wat ze samen met haar man en 4 medewerkers runt, zowel in Tiel als Beneden-Leeuwen, is moeder van 3 dochters en wat zeker géén toeval is, ze heeft een groot hart voor Corso. In 1996 was zij namelijk als omroepster al betrokken bij de Stichting Vier stromenland en richtte zij samen met haar beste vriendin een Promotieteam op om het Corso landelijk te promoten.

Ester Taman-van Beem zal de functie van Secretaris gaan vervullen. Ester is ook moeder van 3 kinderen, werkt als duizendpoot bij een commercieel foam bedrijf en heeft sinds een aantal jaar grote betrokkenheid bij de Maas & Waalse Corsoclub. Als tiener en jongvolwassene ging zij altijd al kijken naar de tentoonstelling van het Fruitcorso. In 2010 besloot haar vader te gaan plakken voor Maas en Waal en vanaf dat moment kwam Ester steeds vaker in de bouwhal en langs het parcours kijken. Maar met 1 jong kind en een 2e op komst, zat meeplakken er voor haar niet in. Toen haar middelste inmiddels 3½ jaar was, kreeg Ester van haar vader op de open dag gewoon een tray druiven in de hand geduwd en werd aan het plakken gezet. Vanaf dat moment sloeg de corsokoorts toe en is ze bij Maas een Waal “blijven plakken”. Inmiddels plakt ook haar dochter van 11 jaar mee aan de wagen.

En nu komt daar dan bij dat ze een steentje bij gaat dragen in de algehele organisatie en bestuur van de club.

Ester en Renate hebben beiden veel affiniteit met het Corso, zijn pittige dames als het gaat om zaakjes te regelen of te plannen en met het bundelen van hun ambities willen zij het Corso nog meer promoten en naar een hoger level brengen. Ook sponsoren kunnen van deze positieve flow gebruik maken. Ons motto is: mét elkaar en voor elkaar, dan kumt ’t goed!

U kunt kennismaken met Renate en Ester tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van de corsoclub op dinsdag 4 februari a.s. om 20.00 uur in het VTC Wamel (Clarissenstraat 2).

Op deze avond zal tevens, middels een stemming onder de leden, besloten worden met welk ontwerp Corsoclub Maas en Waal zal deelnemen aan het 60e Fruitcorso in Tiel op zaterdag 19 september.

Vergelijkbare berichten