Het seizoen 2021

STREEP DOOR BETUWSE OOGSTWEEK
“ONZE MOGELIJKHEDEN ZIJN OP, ONS DOORZETTINGSVERMOGEN NIET!”
Begin april is de beslissing genomen dat er dit jaar vanwege het Corona-virus geen Fruitcorso georganiseerd kon worden. Kort daarna zijn de plannen voor een alternatief evenement gepresenteerd onder de noemer ‘de Betuwse Oogstweek’. Stichting 4-Stromenland wilde hiermee groots uitpakken. Helaas zijn nu ook deze activiteiten geannuleerd.
De positieve berichten en dalende besmettingen gaven aanleiding om de organisatie van de Betuwse Oogstweek als alternatief voor het Fruitcorso in gang te zetten. Het werd een week waarin drie evenementen centraal stonden: Appeltjesdag, het Betuws Stadsgrachtenconcert en het Fruitsculpturen Festival. Drie volledig nieuwe evenementen waarin de samenwerking werd gezocht met o.a. de Agnietenhof, Astylos en Bureau Toerisme Rivierenland. De weg leek vrij om, met beperkte maatregelen, de bedachte activiteiten plaats te laten vinden. De afgelopen weken stegen de besmettingen en kwam er meer duidelijkheid over de aangescherpte maatregelen om voor een evenementenvergunning in aanmerking te komen. Dit bleek een te complex vraagstuk te zijn waardoor het Fruitcorso helaas heeft moeten besluiten dat deze extra maatregelen niet passen bij de opzet zoals deze voor ogen was. “We hebben de sociale zorgplicht naar onze achterban, maar het moet wel veilig zijn. De huidige ontwikkelingen dwingen ons helaas om deze beslissing te nemen”, aldus Laurens Verspuij, voorzitter Stichting 4-Stromenland.

Wederom een nare beslissing

Het zijn roerige tijden geweest, waarin er veel van het aanpassingsvermogen van alle betrokken partijen werd gevraagd. Het omgaan met veranderende plannen maakte het niet gemakkelijk. Verspuij: “We vinden het enorm jammer dat we dit jaar niet van ons kunnen laten horen tijdens het derde weekend van september. We keken met groot enthousiasme uit naar de Betuwse Oogstweek, maar de risico’s zijn op dit moment te groot. We hebben alle scenario’s besproken, maar het was al snel duidelijk: onze mogelijkheden zijn op, maar ons doorzettingsvermogen nog zeker niet.”

Vergelijkbare berichten