Ontwerp van Paul Zwaan

Een oude verlaten kas vormt dit jaar het decor voor de corsowagen van Corsoclub Maas en Waal. De wagen zal in totaal 14 meter lang, 6 meter hoog en 4 meter breed worden en telt drie grote koepelzalen. In de middelste koepelzaal staat een grote victoriaanse fontein. Het ijzeren frame is met een verftechniek roetig gemaakt en word bekleed met o.a oude perenbomen, druiven takken en klimop takken. Deze takken vormen de basis van de begroeiing en zullen straks beplakt en volgehangen worden met appels, peren en allerlei soorten sla en kool.

Ook duurzaamheid staat dit jaar met het 60e Fruitcorso centraal bij het ontwerp van Maas en Waal. Op de bodem zullen zo’n 180 potten verwerkt worden met eigen gekweekte groentes. Op deze manier kunnen we groentes laten zien zoals ze echt groeien. Je kunt hierbij denken aan spuiten die op de stronk groeien en zelfs paarse boerenkool. Deze producten zijn na het corso nog eetbaar en worden gedoneerd aan de voedselbank. Ook de appels peren en hele trossen druiven die in de takken gehangen worden zullen nog eetbaar zijn. Zie, ruik en proef groente en fruit zoals je nog nooit hebt beleefd.

Stichting 4-Stromenland viert op 17 september 2022 drie jubilea! (60e Fruitcorso, 55 jaar Fruitmoza├»eken en 20 jaar Kindercorso).

Ga naar het fotoalbum 2022 Deel 1

Ga naar het fotoalbum 2022 Deel 2