Fruitcorso editie 2020 geannuleerd

“Als het niet lukt met zijn allen, dan met zijn allen niet”

De overheid heeft een verlenging van de maatregelen omtrent het Corona-virus aangekondigd. Dit betekent voor de corsoclubs die met hun voorbereidingen voor het 60ste fruitcorso bezig zijn dat er tot minstens 28 april as. niet verder gebouwd kan worden aan de corsowagens. Daarnaast brengt de huidige crisis enorme economische gevolgen met zich mee, waardoor de financiële gezondheid van het Fruitcorso in het gedrang zou kunnen komen. Stichting 4-Stromenland, de organisatie achter het Fruitcorso heeft dan ook besloten editie 2020 te annuleren.

Nare beslissing

“Dit is een nare beslissing. Een paar weken geleden hadden we ons niet voor konden stellen dat we hem zouden moeten nemen”, aldus Laurens Verspuij, voorzitter van Stichting 4- Stromenland. “We hebben de afgelopen dagen veel overleg gepleegd met alle betrokkenen. Uiteraard de corsoclubs, maar ook de gemeente en de veiligheidsregio. Als we alles op een rijtje zetten is het duidelijk: het Fruitcorso in 2020 kan niet doorgaan. Enorm jammer voor alle betrokkenen en de vele tienduizenden bezoekers die ieder jaar uit de wijde regio naar de Betuwe komen om van dit prachtige evenement te genieten”.

Vooruitkijken

Stichting 4-Stromenland pakt direct door en is al aan het kijken wat wél mogelijk is. “Het Fruitcorso verzetten naar een ander moment in 2020 is uitgesloten. Maar wellicht zijn er andere activiteiten die we dit jaar wel kunnen ontplooien. Het Fruitcorso heeft een grote maatschappelijk rol en betekent veel voor alle vrijwilligers waarvan een deel van hun sociale contacten en vriendschappen binnen het corso hebben. Dat willen we op één of andere manier ook dit jaar waarborgen. En we gaan natuurlijk nog verder vooruitkijken. Want die 60e editie die gaat er komen, dan maar een jaartje later”.

Vergelijkbare berichten